Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΡΕΠΟΡΤΑΖ :ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ



Είσαι καπνιστής και σου τα χουν πρήξει;
Πιστεύεις οτι το τσιγάρο μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει;
Αναρωτιέσαι αν τελικά αυτή η μεγάλη εφεύρεση έχει έστω και ένα θετικό στοιχείο;
Ε, λοιπόν, αν απαντάς θετικά στα παραπάνω, βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο. Διαφορετικά βάλε ένα πουρο στο μουνί σου, που ειναι και υγιεινό.
Εδώ θα κράξουμε και θα βρίσουμε τους αντι-καπνιστές. Γαμώ τα πνευμόνια σας!
Τα δικά μας πνευμόνια που είναι και μαύρα, σκληραγωγούνται ώστε να γίνουν ικανά να επιβιώνουν σε περιβαλλον με δυσμενείς περιβαντολογικές συνθήκες. Εσύ , που έχεις λευκά τα πνευμόνια σου, μπορείς να ζήσεις σε Αθήνα, Λονδίνο, Λος Αντζελες, Μάντσεστερ κτλ; 
Συνεχώς,που λέτε αγαπητοί μου φίλοι,  εμείς οι καπνιστές είμαστε θύματα και καταπιεζόμενοι από ιατρούς, φαρμακοβιομηχανίες, γονείς , συγγενείς, φίλους, γκόμενες και γκόμενους για να κόψουμε το τσιγάρο. Οι τελευταίοι σα λυσμενα σκυλιά προσπαθούν με φασιστικές μεθόδους, να μας στερήσουν την καύλα μας, το χόμπι μας , τη συντροφιά μας. Γιατί όμως ρε πούστη μου! Τι σε πειράζει που καπνίζω εγώ; Έχω νου και κρίση και ξέρω τι κάνω. Αλλαγή παραγράφου και ξεκινάω την απαρίθμηση των θετικών στοιχείων του τσιγάρου, για να μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα.
  1. Το τσιγάρο σου προσφέρει δουλειά στα χέρια. Από το να χαϊδεύεις συνέχεια το πουλάκισου, προτιμότερο είναι να ρουφήξεις μια τζουρα
  2. Γίνεσαι εξυπνότερος. Μαθαίνεις στον οργανισμό σου, να ξεχωρίζει τις διάφορες γεύσεις που έχουν τα τσιγάρα. Άλλο Malboro, άλλο Camel. Άλλο Βούρτσα , άλλο πουτσα.
  3. Βρίζεις λιγότερο. 
  4. Το τσιγάρο σε χαλαρώνει σε ώρες χωρισμού, αποχωρισμού, μοναξιάς.
  5. Αποτελεί πηγή έμπευσης για ζωγράφους, τραγουδοποιούς και ποιητές.
  6. Το τσιγάρο κάνει την κάθε σου στιγμή πιο απολαυστική.
  7. Το βλέπεις σαν διάλλειμα.
  8. Έχει αποδειχθεί, στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πως άτομα που καπνίζουν μπορούν να λύσουν ευκολότερα ασκήσεις μαθηματικών.
  9. Βοήθημα προσέγγισης και γνωριμίας με νέους ανθρώπους. Για παράδειγμα: Θεωρούμαι στη παρούσα φάση οτι εγώ δε καπνίζω. Πως θα προσεγγίσω την μοναχική μουνάρα που κάθεται τέρμα γωνία στο μπαρ αν δε της ζητήσω τον αναπτήρα, εφόσον δεν καπνίζω; Τι να της ζητήσω λοιπόν; Το κραγίον
  10. Εναλλακτικό χρονόμετρο. Ξέρεις πως η απόσταση από το σπίτι σου μέχρι το δημαρχείο  είναι ένα τσιγάρο.
  11. Είναι ξενέρα μετά το σεξ να ανοίξεις τηλεόραση. Το τσιγαράκι όμως; 
  12. Πως μπορείς να πίνεις ρε μαλάκα καφέ χωρίς τσιγάρο; 
  13. Σε βοηθάει να ανελιχθείς κοινωνικά
  14. Δεξιοτεχνία. Ειδικά για όσους στριβουν τσιγάρο. Θεωρείς εύκολο πράγμα το να στρίβεις τσιγάρο, όρθιος με κλειστά μάτια ενώ ταυτόχρονα να σου παίρνει πίπα και η γκομενά σου;
  15. Μείωση του στρες. Που είναι τα γιατρουδάκια , να μου το απαρνηθούν αυτό;
  16. Κίνηση στις αγορές και ροή του χρήματος,  
  17. Νέες δουλειές, σε νέους ανθρώπους. Αν δεν υπήρχαμε εμείς οι καπνιστές, ήθελα να ξερα, που στο πουτσο θα βρισκόνταν οι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι, εργοστάσια που κατασκευάζουν τασάκια, φαρμακοβιομηχανίες και μαλάκες που ενισχύουν την οικονομία της χώρας μέσω ΦΠΑ;
  18. Goodbye βαρεμάρα. Σκέψου οτι βρίσκεσαι σε μια κοινωνική εκδήλωση, η οποία είναι για το πουτσο και βαριέσαι αφάνταστα. Βρίσκεις τότε την δικαιολόγια να αποχωρήσεις από τον εσωτερικό χώρο, βγαινοντας έξω για ενα απολαυστικό τσιγαράκι.
  19. Είσαι ο μάγκας της παρέας αν καπνίσεις. Ναι ρε μουνιά! Το τσιγάρο είναι μαγκιά. Αυτός που καπνίζει , δε γουστάρει κατα 99% το γαμημένο σύστημα και είναι κρυφοροκάς.
  20. Το κάπνισμα βοηθά στην ανοσία του οργανισμού απέναντι σε διάφορες τοξίνες
  21. Ο καπνός είναι αιμοστατικό. Μια μέρα που κόπηκα και δε ηξερα τι να κάνω , έβαλα καπνό στη πληγή.  αντικαπνιστές vs καπνιστές: 0-1.... μουνάκια!!!!!!
  22. Το τσιγάρο σε απομακρύνει από κοινωνικές προκαταλήψεις.
  23. Σε δύσκολες ερωτήσεις που σου κάνει ο συνομιλητής σου έχεις 5-10 δευτερολεπτα χρόνο διαθέσιμο να σκεφτείς μια καλή απάντηση, ανάβοντας ένα τσιγάρο. Το περιθώριο αυξάνεται βεβαια, αν κάτσεις να στρίψεις κιόλας.
  24. πχ είσαι στη φυλακή. Πως θα την βγάλεις στο μπουντρούμι μέσα χωρίς τσιγάρο; 
  25. Μέσω του τσιγάρου, μπορείς να ερθείς σε άμεση επαφή με ένα από τα 4 στοιχεία της φύσης,τη φωτιά
  26. Περιστασιακες εστιακες φωτιες από ανεγκέφαλους καπνιστές που πετάνε τα τσιγάρα τους, οπους τους ΚΑΥΛΩΣΕΙ,  κρατανε τους πυροσβεστες σε εγρηγορση!    
  27. Τα παιδάκια στις παραλίες χρησιμοποιούν τα αποτσίγαρα για να διακοσμήσουν τα αμμουδένια κάστρα τους
  28. Παντα θα εχεις μια δικαιολογια για το χασομερι σου-μπανιστηρι -Αστυφυλακα απλα κανω ενα τσιγαρακι....
  29. Όταν σου την σπάει, ο σπασίκλας της τάξης σου, φυσάς καπνό πάνω του για να ηρεμήσει! Συνηθως ο τελευταίος, δεν καπνίζει.
  30. Βάφεις ανα πενταετία τα ταβάνια του δωματίου σου
  31. Κατάλληλο για δίαιτα...
Ουφ... επιτέλους τελείωσα την απαρίθμηση. Ανάβω ένα τσιγάρο και συνεχίζω.
Ενότητα νούμερα δύο.
Ας δούμε τώρα πόσοι τραγουδιστές όλων των ειδών επαινούν το τσιγάρο/καπνό

  • "δυο τσιγάρα θα καπνίσω και τα δυο για σένα" Γιάννης Βαρδης
  • "Όπως παλιά το τσιγάρο στα δύο" Καρράς
  • "Βρωμάει η ανάσα απ' τα τσιγάρα. Βαραίνει ο νους μου απ' τα πολλά." Παυλάρας
  • "Όσο χρειάστηκε να πιεις ένα τσιγάρο και να μου σβήσεις και την κάφτρα στην καρδιά τόσο χρειάστηκε να κάψεις τον φαντάρο που κάνει όνειρα για σένα στη σκοπιά." Στράτος Διονυσίου
  • "Χάρο, Χάρο, σ’ έκανα κουμπάρο Κι ήταν μια φορά Σε ήρεμα νερά Που κάναμε τσιγάρο.    Τ’ ανθρωπάκια ζούνε δίχως τη ζωή Μάρα, βγες απ’ το κλουβί Κι έλα στη δικιά μου τη διαδρομή Κι είμαι έρημο πουλί.  " Άσιμος, Πάλι στην Ξεφτύλα
  • "Δύσκολες στιγμές περνάω,έφυγες έφυγες και μαρτυράω,έφυγες κόλαση το άδειο σπίτι,έφυγες με τσιγάρο και πιοτό,κακό ξενύχτι"  Πουλόπουλος, Δύσκολες στιγμές
  •  "Όλη η ζωή μου στα χεριά σου τσιγάρο που τ' ανάβεις το σβήνεις
    και αν καεί δε σε νοιάζει" Βέρτης Νικολάκης
  • "Πρόσωπα και λόγια, δικές μου στιγμές Στο θολό μυαλό μου, εικόνες, ρωγμές Στο στερνό τσιγάρο μου απόψε μιλάω, ξανά" Λάκης Οικονομό-γκεό-πουλος
  • "Στο τσιγάρο που κρατώ, στον ένα μου Θεό να μη δώσει να ξημερωθώ" Ιωάννης Κότσιρας
  • "Tσιγάρο ατέλειωτο, βαρύ, η μοναξιά μου, μοιάζει γυναίκα κουρασμένη απ' το δρόμο, ρίχνει το γέλιο της και κάθεται κοντά μου, κερνάει τα επόμενα και με χτυπάει στον ώμο." Μάλαμας
Μικρή παύση. Ήταν μια συνοπτική παρουσίαση διάφορων στίχων ασμάτων ( σοβαρών και μη) που δε θα είχαν λόγο ύπαρξης, αν δεν υπήρχε το τσιγάρο. Συνεχίζουμε την παρουσίαση στιχων από ξενόγλωσσα τραγούδια

  • "Smoke On The Water" Deep Purple
  • "Have a cigar" pink floyd
  • Bob Marley ( αποτελεί από μόνος του λαμπρό παράδειγμα για του καπνιστές
  • Jim hendrix  ( ο άνθρωπος που έμαθε στην ανθρωπότητα τι θα πει στριφτό) 
  •  
Δυστυχώς εδώ η λίστα είναι πιο φτωχή, λόγω έλειψης βασικών γνώσεων στην αγγλική. Όποιος θέλει να βοηθήσει με παρόμοια κομμάτια, ας αφήσει κάτω σχόλιο.

Και κλείνοντας ας περάσουμε , στο αγαπημένο μου κομμάτι αυτού του φανταστικού και εκπληκτικού ρεπορτάζ. Τα ρητά που περιστρέφονται γύρω από τον καπνό.
 
Αν αποφασίσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τις γυναίκες, δεν ζεις περισσότερο. Απλώς σου φαίνεται ότι διαρκεί περισσότερο.
Αυτό είναι μάλλον ένα πρόβλημα για τρεις πίπες, Γουάτσον, και θα σε παρακαλούσα να μη μου μιλήσεις για πενήντα λεπτά.
Μαντεύω το παρελθόν μιας γυναίκας από τον τρόπο που κρατάει το τσιγάρο της και το μέλλον ενός άντρα από τον τρόπο που κρατάει το ποτό του.
Καμιά γυναίκα δεν θα πρέπει να παντρεύεται έναν άντρα που δεν πίνει και δεν καπνίζει. ( Ποια καλή αναγνώστρια θέλει να με παντρευτεί; )
Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε μια τελευταία γυναίκα και σ’ ένα τελευταίο τσιγάρο, θα διάλεγα το τσιγάρο. Το πετάς πιο εύκολα.
Τα εργαλεία που χρειάζομαι για τη δουλειά μου είναι χαρτί, καπνός, τροφή και λίγο ουίσκυ.
Το κάπνισμα σου επιτρέπει να νομίζεις πως κάτι κάνεις, παρ' όλο που δεν κάνεις τίποτε.
Καμιά φορά, ένα πούρο δεν είναι παρά ένα πούρο.
(δηλαδή, δεν χρειάζεται ψυχιατρική ανάλυση)


Η ευτυχία; Ένα καλό πούρο, ένα καλό γεύμα, ένα καλό πούρο και μια καλή γυναίκα. Ή μια κακή γυναίκα, εξαρτάται πόση ευτυχία μπορείς να αντέξεις.
Φίλησα το πρώτο μου κορίτσι και κάπνισα το πρώτο μου τσιγάρο την ίδια μέρα. Δεν ξαναείχα χρόνο για κάπνισμα από τότε.
Atruro Toscanini, 1867-1957, Ιταλός αρχιμουσικός

  Ο καπνός είναι το αγαπημένο μου λαχανικό.
Frank Zappa, 1940-1993, Αμερικανός μουσικός
Ένα τσιγάρο που κρέμεται από τα χείλη μιας γυναίκας είναι το ίδιο σέξυ με ένα δόντι που λείπει από το χαμόγελό της. ( χαχ0αχ0α0... Κορυφαίο *)
 

*Δεν ξέρω πόσο δίκιο μπορεί να έχει το παλικάρι, αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός. Εγώ προσωπικά , όπως και όλη η συντακτική ομάδα, γουστάρουμε γκόμενες που καπνίζουν. Διαφωνούμε όμως καθέτως όταν βλέπουμε γυναίκα να στρίβει τσιγάρο σε δημόσιους χώρους. Είναι ντε καβλέ φάση. Ας στρίψει σπίτι της ή ας κάνει ετοιματζίδικα.
Δηλαδή εσύ αυτήν δε θα την πηδούσες;

Tέλος θέλω να σας παραθέσω ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΩΝ ΡΗΤΩΝ
 Τα τρία από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, τα μοιράζονται όλα τα πλάσματα, αλλά η φωτιά ήταν δώρο που έγινε μόνο στον άνθρωπο. Το κάπνισμα του τσιγάρου είναι ο μεγαλύτερος βαθμός οικειότητας που μπορούμε να αποκτήσουμε με τη φωτιά χωρίς φόβο άμεσου τσουρουφλίσματος. Κάθε καπνιστής είναι μια ενσάρκωση του Προμηθέα.
Μελετήστε το, κατανόειστε και φέρτε του στη μούρη κάθε αντικαπνιστή.
Μόνος εμείς , οι καπνιστές ερχομαστε σε επαφή με το θείο δωρο, την φωτιά.

Και για να τελειώνουμε άλλο μη καπνιστής και άλλο αντικαπνιστής. Αυτό το άρθρο αποσκοπούσε, στο να απαντήσει σε συλλογικό πλαίσιο σε όσους αναφέρθηκαν στη πρώτη παράγραφο.
Είμαι καπνιστής και ,στη τελική ,στα μούτρα σου θα εκσπερματίσω το " ἐν νικοτίνῃ " σπέρμα μου για να να πεθάνεις από καρκίνο στα πνευμόνια.