Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τι να την κάνεις την μόρφωση, αν είσαι αηθής;

Κάθεσαι διαβάζεις στα σχολικά σου χρόνια, έχεις 20ρια στους βαθμούς, απουσιολόγος, παραστάτης στη σημαία και νομίζεις ότι έχεις κάνει κάτι αξιόλογο.
φυτό μαθητής
Αρχίδια έχεις κάνει. Τίποτα δεν καθορίζει η γνώση από μόνη της . Και ο παπανδρέου ,και  ο σαμαράς, και ο μητσοτάκης έχουν βγάλει Χάρβαρτ και Γέηλ. Όμως, παρόλου , που έχουν κάποιες εξειδικευμένες , κάνουν στον ελληνικό λαό αυτά που δε μπορούν να κάνουν στις γυναίκες τους.
Βλέπω , πολλές φορές,  μάλιστα διάφορες φυτούκλες που βγάζουν 20 καθαρό, οτι  η συμπεριφορά τους είναι ανάρμοστη και απρεπής. Ζηλοφθονούν, μισούν και συμπεριφέρονται εγωιστικά. Θυμάμαι κάλιστα μια μέρα που με αγριοκοίταξε , εμένα το σεμνό και ταπεινό μαθητή , ένα φυτό όταν πηρα 17 σε ένα διαγωνισμα μαθηματικών και αυτό 15. Είχε ρθει δηλαδή η συντέλεια του κόσμου για αυτόν τον φουκαρά μαθητή.
Τι κρίμα!
εμένα, προσωπικά,  στ' αρχίδια μου η βαθμολογία. Εμένα με νοιάζει πρώτα το ήθος στον άνθρωπο και μετά οι γνώσεις του. Γαμώ την επιστήμη σας και τον στυγνό εξορθολογισμό. Οι επιστήμονες είναι αυτοί που μας γαμάν. Πυρηνικές βομβες, παρέμβαση στη φύση, τεχτητά τσουνάμι και σεισμοί, μεταλλαγμένα κτλ.
μπάσταρδοι
Οι απλοί άνθρωποι, για μένα, είναι οι πιο γαμάτοι. Αυθεντικοί, συναισθηματικοί και αυθόρμητοι.
Επίσης , να προσθέσω οτι το εκπαιδευτικό συστημα ειναι για τον πούτσο. Το ξέρουμε όλοι φαντάζομαι αυτό;
Διδάσκει μόνο γνώση, όχι παιδεία.
Ακόμα, το απουσιολόγιο και η σημαία , συμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, πρέπει να αποδίδονται στον άριστο μαθητή  αλλά και στον πιο ηθικό και πεπαιδευμένο. 
Σήμερα , συμβαίνει αυτο; Όχι, βεβαια!
Μόνο τον βαθμό κοιτάνε.
Α και κατι τελευταίο, αν και λίγο άσχετο με το θέμα.
Συχνά , λέω στην μάνα μου, όταν με απειλεί με το αλυσοπρίονο για να διαβάσω 25 ωρες το 24 ωρο.

" Τι να τα κάνω ρε μάνα τα πτυχία, αν δεν ξέρω να αλλάξω ούτε μια λάμπα; "